2012. június 8., péntek

You said forever 5.rész




Harry
Mikor leültünk egymás mellett, nem szóltunk semmit sem egymáshoz. Elővettem a telefonom, és írtam Gemmának, hogy valószínűleg később érkezünk, mint terveztük. Lou közben Zaynnel telefonált, és hasonlóról beszéltek. Felállt mellőlem, és arrébb sétált, én néztem a járását, a lépteit, a haját. Csupa olyan dolgokat láttam rajta, amit bárki máson láthatok, rajta mégis elképesztő volt. Hiányzik, hogy a barátom legyen, hiányzik a legjobb barátom!
Egyszer csak felém indult, és átadta a telefont.
-Liam szeretne beszélni veled… - mondta. A telefonért nyúltam, ahol találkoztak ujjaink.
Én is arrébb mentem kissé.
-Szólj. – mondtam flegmán Liamnek, aki ironikusan felnevetett.
-Hogy vagy? – kérdezte meg.
-Itt fogok dekkolni egy órát, mert lekéstük azt a rohadt vonatot. Szerinted hogy vagyok, Payne?
-Hé, vegyél vissza, csak azt kérdeztem, hogy vagy!
-Jól. – halkultam el. Vajon most mit akar?
-Mi van Louval?
-Beszélgettünk. – mondtam, bár nem akartam telefonon kiteregetni a szennyesem.
-Micsoda? – kérdezte.
-Mondom beszélgettünk! – mondtam kicsit hangosabban. Ódzkodva hátra pillantottam Louisra, aki épp felnézett rám. Elfordultam.
-Ne haragudj Harry nem hallak rendesen, biztos kicsi a térerő itt! Majd beszélünk, addig is adj bele mindent!
-Mi…? Várj…Liam! – szóltam még bele Lou mobiljába, mikor egy vaku csillant. Hunyorogva néztem körbe.
Ahh, remek, nyílván valaki leadta a drótot a paparazziknak. És ennek egyenes leszármazottjaként kb. tíz percen belül megjelennek a sikítozó lányok.
Remek. Eddig sem voltam jó kedvemben, de ez aztán tökéletes befejezése lesz a már így is tündöklő napomnak. Sóhajtottam és beledugtam a telefont a nadrágom zsebébe.
Ekkor valaki belém karolt, majd húzni kezdett a lépcsők felé. Louis volt az. Keze nem engedte el a könyököm, csak markolta, és rántott maga után. Nem ellenkeztem, futottam utána a bőröndömmel együtt.
Mikor kiértünk a stadionból, hirtelen se én, se Lou nem tudtuk merre menjünk. Körbe nézett és egy pillanat tört része alatt döntött.
-Gyere! – mondta, és ujjaimért nyúlt. Felkaptam a bőröndöm, mint ő is, mert nem akartam, hogy zörögjön.
-Hova megyünk? – néztem körbe, ugyanis már kezdett sötétedni, és nem akartam elveszni a nyakunkon lihegő paparazzikkal.
-Szedd a lábad! – szólt oda, és elengedett. Üresség. – gondoltam.
Fél perc alatt lehagytuk magunk mögött az állomást, majd egy közpark felé vettük az irányt. Lou berántott egy fenyves sor mögé a padra. Hevesen lélegzett, rázuhant a kis ülőalkalmatosságra, és hagyta, hogy eldőljön a bőröndje. Hasonlóan tettem volna én is, de én csak álltam, ziháltam, és néztem őt, ahogy emelkedik és süllyed a mellkasa.
-Jól vagy? – kérdezte.
-Jól. – mondtam, és leültem mellé. – Gondolod, hogy itt nem találnak meg?
-Szerintem nem fognak. Ötletük sincs, merre jöttünk, ráadásul már félig sötét van.
Arcát lassan felém fordította, az égő fények tükröződtek a szemében, fél arcát bevilágították, a másikat sötéten hagyták.

Louis
Nem tudom mi vezényelt, hogy elszökjünk onnan, de kettesben szerettem volna lenni Harryvel, és ebbe valahogy nem illett bele a villogó vaku és a tömeg lány. Választásom egy félre eső kis park volt, egy szökőkúttal, fákkal, padokkal, és nyugodt környezettel.
Mikor Harry leült mellém, úgy csapott meg tipikus illata. Nem a parfümjének, vagy tusfürdőjének illata, hanem a bőréjé, a hajáé, a saját, leutánozhatatlan illata. Harry illata.
Felé fordítottam az arcom, és bámultam rá. Arra gondoltam, közelebb akarok menni hozzá, mellé bújni, az ölébe fészkelni magam. Teljesen elveszni benne. Mint majd' négy éve a parkban...


A parkban feküdtek egyik éjjel, fölöttük világított a Hold és az összes csillag.
Louis elgondolkodva bámult a távolba, tarkójánál összefont kezekkel. Harry mellette feküdt. Lassan az idősebb felé fordította arcát, és nézte, hogyan ragyogja be azt az ezüstös holdfény.
-Talán egy angyal lehetsz. – mondta ki olyan halkan, hogy talán csak hitte, hogy a szavak elhagyták az ajkait. Louis sokáig nem válaszolt, nem is mozdult.
-Akkor már az őrangyalod. – fordult felé. Arcukat centiméterek választották el egymástól. Érezték a másik lélegzet vételét. Louis közelebb akart férkőzni a barátjához, a bőre alá bújni, látni az ő szemével, gondolkodni az ő fejével. Tudni, róla vajon mit gondol… mit érez. Megemelkedett és közelebb araszolt Harryhez, aki az átlagosnál is nagyobb szemekkel nézett vissza rá. Louis a másik arca mellett könyökölt, haja félig a szemébe lógott, ajkai elnyíltak. Talán olyat készült tenni, ami örökre titok maradt volna.
-Az őrangyalom pedig sosem hagyhat el, még ha akarna, akkor sem… igaz BooBear? – rántotta meg játékosan a szemöldökét a göndör hajú.
-Sosem akarnálak elhagyni. Vagy távol lenni tőled.
-Én sem. – suttogta megkomolyodva Harry is.
-Így is kilométerekre érzem magam tőled. – szólt vissza rekedt, halk hangon Louis, arcát Harry nyakába temette, közel vonta magához a fiút. Testük összeért.
Csak a Hold és a csillagok látták, mi történt még azon az éjjen köztük, csak a fűszálak hallották suttogó hangjaikat. Csak ők tudták apró kis titkaikat…

Louis
-Kilométerekre érzem magam tőled. – hallottam meg a hangját, halk volt és érzelmekkel teli. Tudtam, mire céloz. Tudtam, mire gondol. Eszembe jutott az a varázslatos éjszaka, a réten fekve, a csillagok alatt, őmellette. Annyi mindent tettünk ott…
Elkaptam róla a szemem, és inkább elnéztem mellette.
-Az őrangyalod nem lehet tőled kilométerekre. – néztem vissza a szemébe. Most döbbentem rá, mennyire közel is vagyunk.
-Hát akkor gyere közelebb! – suttogta.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. • Csupa olyan dolgokat láttam rajta, amit bárki máson láthatok, rajta mégis elképesztő volt. H

    • Ahh, remek, nyílván valaki leadta a drótot a paparazziknak. És ennek egyenes leszármazottjaként ahogy Lou a nadrágomban turkált, és ráncigálta azt, ajkát beharapta, én pedig mereven bámultam rá. H.

    • -Kérdezhetek? – merészeltem szóra nyitni a szám.
    -Ühüm. – nyüszögte, csökönyösen bámulva maga elé.
    -Miért szakítottál vele?
    (ez a nyüszögte miatt )

    • -Miért szakítottál vele?
    Ez azon kérdések egyike volt, amire mindig tudni akartam a választ. Olyan sokáig nem válaszolt, hogy majdnem feladtam a reményt. Aztán megtette.
    -Rájöttem valamire. Csak ennyi az egész. – motyogta.
    -Mire? – hangom meglepően halk volt, de így legalább felém fordult végre. Csak bámult rám, én pedig rá. Így tudtam volna maradni örökre.
    -Arra, hogy vele sosem lehetek olyan boldog, mint amilyen az előtte lévővel voltam. – mélyen tartotta a szemkontaktust.
    -Hannah Walker? – kérdeztem. Fanyar mosoly jelent meg a szája szegletében, amit nem tudtam megérteni. Agyam kattogott. Ha nem Hannah, akkor ki volt Eleanor előtt?
    -Hannah után… - segített, de nekem nem volt nagy segítség. Nagyot sóhajtott, majd újból megszólalt. – Jaj, Harry a kettő között, és még akkor is mikor velük voltam…

    • Míg telefonált, azon gondolkoztam, hogy kb. tíz percen belül megjelennek a sikítozó lányok.

    • Mikor Harry leült mellém, úgy csapott meg tipikus illata. Nem a parfümjének, vagy tusfürdőjének illata, hanem a bőréjé, a hajáé, a saját, leutánozhatatlan illata. Harry illata.

    • -Így is kilométerekre érzem magam tőled. L.

    VálaszTörlés
  3. Imádom ahogy írsz,a történet nagyon tetszik.Köszi hogy megosztod velünk az írásod :)

    VálaszTörlés